سفارش تبلیغ
صبا ویژن


 

***نسیم معرفت***

 

علما از ابزارهای نوین عقب نمانند/ در عرصه معارف دین باید آینده را دید

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر آینده نگری در عرصه تبلیغ معارف دین، اظهار کرد: علمای دین نباید از ابزارهای نوین عقب بمانند.


حجت الاسلام محسن غرویان، استاد برجسته حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به برگزاری جشنواره شیوه‌های نوین تدریس معارف دین، اظهار کرد: معارف اسلامی در همیشه زمان جاری هستند و انسان‌ها الی الابد باید از این معارف بهره‌مند شوند، زیرا دین اسلام یک دین مستمر و پایدار است.

وی با بیان اینکه معارف دینی باید مستمراً سوالات بشر را پاسخ گوید، گفت: از طرفی بشر و سبک زندگی دائماً در حال تغییر و دگرگونی است و این اقتضا می‌کند تا نحوه استنباط و برداشت و اجتهاد ما از دین تغییراتی یافته و متاثر از اسلام باشد.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نحوه استنباط و برداشت و اجتهاد از دین همان اجتهاد پویا و مستمری است که فقها و علما گفته‌اند.

وی اذعان داشت: باید براساس مقتضیات زمان و مکان استنباط کنیم و از این اقیانوس معارف دینی و اسلام از قرآن، سنت از عقل و منابع فلسفی، کلامی مستمراً نیازهای خود را برآورده کنیم.

حجت الاسلام غرویان تاکید کرد: سبک زندگی انسان دائماً نو می‌شود و از این طرف معارف دینی هم باید پاسخگو باشد و این اقتضا می‌کند که تغییر و تحول دو طرفه باشد، یعنی شیوه انتقال معارف دینی باید نو شوند.

وی با بیان اینکه همه معارف دینی عوض نمی‌شود، گفت: ما یک ثابتات داریم یک متغیرات، ثابتاتی هستند که براساس فطرت است. فطرت انسان و نیازهای فطری انسان ثابت است و اصول اخلاق تغییر نمی‌کند.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: در کنار ثابتات متغیرهایی هم داریم. معارف دینی که به نسل جوان آموزش می‌دهیم در بخش متغیر است باید حرف‌های نو بزنیم و با استفاده از ثابتات، بخش متغیرها را با استفاده از ابزار نوین که پاسخگو باشد مطرح کنیم.

وی اظهار داشت: طلاب باید معارف دینی را به گونه‌ای فراگیرند که همواره فرض کنند در برابر آنها غیرمسلمانی نشسته است و می‌خواهد مسلمان شود.

حجت الاسلام غرویان اضافه کرد: دنیای امروز دنیای تحولات نوین است و باید معارف را هم از لحاظ صورت و سیرت(ظاهر و باطن) به گونه‌ای ارزیابی کنیم که بشر امروز اینها را بپذیرد. اینها همان‌هایی است که فقها آن را مسائل مستحدثه (مسائل جدید) می‌دانند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به طرح شبهات فیلسوفان جدید در فلسفه دین، اظهار کرد: ما باید طبق فرمایش امام صادق(علیه السلام) عالم این زمان باشیم تا شبهات بر ما هجوم نیاورند.

 وی در ادامه گفت: نسل جوان علاقه زیادی به علمایی مانند شهید مطهری و علامه طباطبایی و آیت الله قربانی و مکارم شیرازی دارندکه بر گذشته، حال و آینده چشم دارند، زیرا پاسخگوی سواالات جوانان هستند.

حجت الاسلام غرویان با بیان اینکه در عرصه معارف دین باید آینده را ببنیم و از شیوه‌های نوین بهره بگیریم، تاکید کرد: نمی‌توان در برابر تکنولوژی مقاومت کرد زیرا نسل جوان از این ابزار استفاده می‌کند و علمای دین و نویسندگان دینی نباید از این ابزارها عقب بیافتند.

وی همچنین با تکریم شخصیت آیت الله قربانی، گفت: من قبل از طلبه شدن آثار قلمی ایشان را می‌خواندم و لذت می‌بردم.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: ایشان از نویسندگانی بودند که در آن سنین جوانی قلمشان برای ما بسیار لذت بخش بود و از ایشان الگو می‌گرفتیم و نسل جوان علاقه بسیاری به آثار قلمی این دانشمند اسلامی داشته‌اند. 


**دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان

http://www.kanon-guilan.ir/news/531785




تاریخ : یکشنبه 94/3/24 | 6:5 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی